NettiResepti

helppoon ja edulliseen eReseptien kirjoittamiseen

Milloin?

NettiResepti on valmis ja hyväksytty käyttöön.

Sähköisen lääkemääräyksen käyttöönotto on ajankohtainen useille vastaanotoille ja osalle yksityisvastaanottoa pitävistä lääkäreistä.

Lain mukaan yritysmuotoisesti toimivien lääkärien ja hammaslääkärien sekä lääkärivastaanottojen tuli liittyä eReseptiin 31.12.2014 mennessä, mikäli yrityksessä tai organisaatiossa kirjoitetaan yli 5.000 reseptiä vuodessa. Lisäksi vuoden 2015 lopusta kaikki huumausaineet ja pääasiassa keskushermostoon vaikuttavat lääkkeet pitää määrätä sähköisesti riippumatta reseptimääristä.

Pienemmät vastaanotot siirtyvät lain mukaan sähköiseen lääkemääräykseen oman harkintansa mukaa vuoden 2016 loppuun mennessä. Itsenäiset ammatinharjoittajat ovat voineet ottaa sähköisen lääkemääräyksen käyttöön työssään 17.11.2014 alkaen. Takaraja ammatinharjoittajien liittymiselle on vuoden 2016 loppu.

NettiResepti-palvelu on valmis. Palvelu pohjautuu Atostek Oy:n sertifioituun eRA-järjestelmään, joka sai 20.8.2014 Sosiaali- ja terveysministeriön sekä Kelan hyväksynnän. Hyväksyntää edelsi Kelan johdolla toteutettu yhteistestaus sekä STM:n toimeksiannosta tapahtunut ulkoinen auditointi. Auditoinnilla tarkastettiin, että järjestelmä täyttää kansallisten määritysten mukaiset sertifiointivaatimukset.


Lue lisää... Tee tilaus tai pyydä lisätietoa